luni, 15 octombrie 2012

Chec cu stafide, nuci, rahat



Pentru un chec avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 2 oua
- 200 gr. zahar pudra
- 150 gr. ulei
- 150 gr. lapte
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita praf de copt
- zahar vanilat
- coaja de lamaie rasa
- 280 gr. faina

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga uleiul ca la maioneza, se amesteca bine, se adauga laptele, in care au fost dizolvate bicarbonatul si praful de copt, apoi vanilia, coaja de lamaie. Se adauga faina, se amesteca usor. Se adauga albusurile batute spuma cu o parte din zahar - 2 linguri. Se adauga, stafidele, nucile si rahatul. Se poate face doar cu stafide, sau nuca, si chiar simplu. Se dizolva 2 linguri de cacao cu 3 linguri de lapte si se amesteca  cu o parte din aluat. Se toarna compozitia in tava de chec, iar deasupra se toarna compozitia cu cacao, pe mijlocul checului. Se coace in cuptorul preincalzit, intai la foc mare, 200 de grade, 5 minute, apoi la foc mai mic, 30-40 de minute.