marți, 2 octombrie 2012

Oua umplute Ratuste



Ingrediente:

- 10 oua
- un pateu de porc sau de pui
- mustar
- ulei
- masline
- smantana 
- gogosar
- frunze de patrunjel verde
- boabe de piper

Se fierb ouale 10 minute, se racesc, se curata de coaja, se taie in doua, se scot galbenusurile. Galbenusurile se amesteca cu pateul, putin mustar, sare, piper. Din aceasta compozitie mai tare se formeaza capetele ratustelor. Se face o maioneza dintr-un ou si ulei, la care se adauga smatana, sare si piper. Din aceasta maioneza se adauga doua linguri la pasta de galbenusuri pentru a se omogeniza mai bine. Maioneza se aseaza intr-o farfurie, apoi se umplu ouale cu pasta de galbenusuri si se aseaza intoarse in jos in farfurie peste maioneza. Capetele ratustelor se fixeaza cu ajutorul unei scobitori, pentru ochi se vor pune doua boabe de piper, pentru "nas", cate o bucatica de gogosar, iar pentru aripioare frunze de patrunjel. Pentru cei care vor sa decoreze ouale si in forma de paianjen se taie o maslina in doua, se pune peste oul intors cu umplutura in sus, iar apoi se taie fasii din masline pentru a face picioarele. Pofta buna!


Niciun comentariu: