KETCHUP DE CASA
Anul acesta am descoperit aceasta reteta de ketchup delicioasa de la unchi care se pricepe la multe bunataturi din camara. Am mai incercat si alta reteta de ketchup la care foloseam amidon pentru a ingrosa sosul, dar nu era atat de gustoasa. Dar reteta aceasta este foarte buna datorita gogosarului care ii da un gust bun si are si rolul de a ingrosa sosul. Chiar daca este mai mult de lucru la ea, se merita efortul. Lucrezi o zi dar ai pentru tot anul ketchup delicios si sanatos.
Ingrediente:
5 kg de rosii sau 2,5 kg bulion
20 gogosari
5 ardei capia
2 cepe mari
1 radacina de telina
1 sau 3 ardei iuti
Toate legumele se taie feliute si se pun la fiert pana se inmoaie bine (1-2 ore). Dupa ce s-au racit se dau prin masina de bulion si ce rezulta se pune la fiert cu urmatoarele:
1/4 ulei
1/4 zahar
8 lingurite sare
8 lingurite cimbru
2 lingurite piper
130 gr otet
Se fierbe pana se ingroase, se pune fierbinte in sticlute. Se vor aseza in paturi pana la racire.
Se poate servi cu pizza, paste, sandvisuri calde, in loc de sos de rosii, si in orice alte combinatii.
Macaroane cu branza si ketchup de casa |
Sandvis cald cu ketchup de casa |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu