marți, 2 octombrie 2012

Placinta cu prune si gris




Ingrediente:

Prune

300 gr. faina
1 ou
100 gr zahar
un plic drojie uscata
150 ml lapte
putin ulei 
sare
coaja de lamaie rasa

Toate aceste ingrediente se amesteca, se framanta, se lasa la crescut, apoi se intinde aluatul si se pune in tava. Acest aluat il folosesc si pentru cozonaci. Eu am folosit tava mare de la cuptor. Daca doriti sa folositi o tava mai mica, reduceti din cantitatile folosite.
Prunele se spala, se curata de samburi si se aseaza peste aluat cu coaja in jos. Se coace in cuptor pana cand aluatul este aproape copt, apoi se scoate si se pune o crema din urmatoarele ingrediente:

250-300 ml lapte
100 gr. zahar
gris
2 oua
1 smantana
1 plic de zahar vanilat


Se pun la fiert laptele cu zaharul, se adauga grisul. Se face un gris cu lapte cu o consistenta potrivita. Se adauga cele doua galbenuse  si vanilia in grisul fierbinte, iar cand se raceste se adauga smantana si doua albuse batute spuma. Aceasta compozitie se aseaza peste prune si se mai coace putin in cuptor.


Niciun comentariu: