luni, 8 octombrie 2012

Prajitura Mozaic



Ingrediente pentru blat:

6 albusuri
6 linguri  faina
12 linguri zahar
stafide 
nuca taiata si prajita
rahat 

2 foi Lica

Ingrediente pentru crema: 

6 galbenusuri
250 gr. zahar
250 gr. unt
vanilie
cacao


Preparare blat: 
Se bat albusurile, se adauga zaharul, cand este batut bine se adauga faina pe rand si tot pe rand se adauga amestecul de nuca, rahat si stafide. Se intinde cu lingura in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit.

Crema:
6 galbenusuri se freaca pe aburi cu 250 gr. zahar pudra pana devine spumos, se lasa la racit si se adauga 250 gr. unt care a fost frecat spuma inainte. Se imparte crema in doua parti, intr-o jumatate se pune vanilie si in cealalta o lingura cacao. 
Se aseaza foia Lica peste care se pune una din creme, se pune blatul, cealalta crema si a doua foaie Lica. Se pune la rece si la presat.

Prajitura Mozaic si Prajitura cu nuca de cocos




Niciun comentariu: