Ingrediente pentru 4 foi:
1 ou
50 gr. unt
150 gr. zahar pudra
2 linguri miere
6 linguri lapte
bicarbonat stins cu otet
500 gr. faina
Crema
200 gr. unt
200 gr. zahar pudra
250 ml. lapte
gris
praf de vanilie
Glazura
200 gr. zahar
1 lingura cacao
3 linguri apa fierbinte
esenta de rom
Mod de preparare:
Foile: Se amesteca toate ingredientele, aluatul obtinut se imparte in patru parti egale din care se vor face patru foi. Foile se coc pe dosul tavii. Foile se aseaza pe o planseta cu servet umed intre ele pentru a se inmuia.
Crema: Se face un gris cu lapte. Se freaca bine untul cu zaharul. Apoi se amesteca aceasta compozitie cu grisul cu lapte, dupa ce s-a racit. Se adauga un praf de vanilie. Se umplu foile. Prima si a treia cu crema iar la mijloc se pune un strat de gem. (Orice fel de gem este potrivit, doar sa nu aiba fructele intregi)
Glazura: Se amesteca zaharul si cacaua cu apa fierbinte si esenta de rom. Se intinde calda peste prajitura. Se orneaza cu bombonele colorate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu