luni, 22 octombrie 2012

Tort cu crema de cacao



Se face un blat din:

6 oua
250 gr. zahar
un pahar de lapte
un praf de copt
un plic zahar vanilat
coaja de lamaie rasa
250 gr. faina

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga laptele amestecat cu praful de copt, coaja de lamaie. Se adauga faina treptat. Apoi albusurile se bat spuma si se adauga in compozitia de blat amestecand usor. Se toarna intr-o forma rotunda de tort si se coace in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua si se insiropeaza bine cu: 500 ml apa, 2, 3 linguri de zahar, rom.

Crema

250 gr. zahar
400 - 500 ml. lapte
5 linguri faina
2 linguri cacao
rom
un pachet de unt

Se amesteca faina, cacaua, zaharul si laptele. Apoi se pune la fiert pe aburi si se amesteca  din cand in cand, pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul folosind mixerul si se adauga rom. Crema se imparte in doua si o jumatate se pune intre blaturile bine insiropate, iar cu cealalta jumatate se imbraca tortul deasupra si pe margini. Se orneaza cu frisca sau dupa preferinta. (In poza aceasta am folosit o foaie de napolitana cu printese pentru ziua ficei mele). Se pune in frigider pentru a se intari crema. Pofta buna!

Niciun comentariu: