marți, 2 octombrie 2012

Ficatei de pui in ceapa cu garnitura de orez



Ingrediente pentru 4 portii:

0,5 kg ficat de pui
2-3 cepe
sare
piper

250 gr. orez
un morcov
o ceapa
sare

Mod de preparare:

Ficatul de pui se spala, se curata. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, apoi se adauga ficatul, se amesteca si dupa ce s-a prajit pe o parte, se intoarce si pe cealalta. Rezultatul acestui preparat este ficat de pui foarte gustos datorita gustului pe care il primeste de la ceapa calita si un sos din ceapa la fel de bun. 
Urmeaza prepararea orezului. Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei, apoi se adauga morcovul ras fin pe razatoare si se mai calesc putin impreuna. Apoi se adauga orezul, se amesteca putin, si apoi se adauga apa pana se acopera orezul. Se condimenteaza cu sare si eventual vegeta pentru cine prefera. Se fierbe pana cand orezul este bine patruns. Se decoreaza cu patrunjel verde.


Niciun comentariu: