Prajituri






   

 Prajitura cu rabarbar







Papanasi cu branza de vaci




Prajitura cu morcovi si branza de vaci





 


Chec cu ciocolata








Briose cu mere si scortisoara







Rafaello







Biscuiti de Craciun







Nugat







Prajitura cu foi de miere si crema cu 
smantana






Fursecuri cu nuca de cocos







Chec din albus






Cozonac cu nuca



Ingrediente pentru 4 foi:

1 ou
50 gr. unt
150 gr. zahar pudra
2 linguri miere
6 linguri lapte
 bicarbonat stins cu otet
500 gr. faina

Crema

200 gr. unt
200 gr. zahar pudra
250 ml. lapte
gris
praf de vanilie

Glazura

200 gr. zahar
1 lingura cacao
3 linguri apa fierbinte
esenta de rom

Mod de preparare:
Foile: Se amesteca toate ingredientele, aluatul obtinut se imparte in patru parti egale din care se vor face patru foi. Foile se coc pe dosul tavii. Foile se aseaza pe o planseta cu servet umed intre ele pentru a se inmuia.
Crema: Se face un gris cu lapte. Se freaca bine untul cu zaharul. Apoi se amesteca aceasta compozitie cu grisul cu lapte, dupa ce s-a racit. Se adauga un praf de vanilie. Se umplu foile. Prima si a treia cu crema iar la mijloc se pune un strat de gem. (Orice fel de gem este potrivit, doar sa nu aiba fructele intregi)
Glazura: Se amesteca zaharul si cacaua cu apa fierbinte si esenta de rom. Se intinde calda peste prajitura. Se orneaza cu bombonele colorate.




Placinta cu prune si gris



Ingrediente:

Prune

300 gr. faina
1 ou
100 gr zahar
un plic drojie uscata
150 ml lapte
putin ulei 
sare
coaja de lamaie rasa

Toate aceste ingrediente se amesteca, se framanta, se lasa la crescut, apoi se intinde aluatul si se pune in tava. Acest aluat il folosesc si pentru cozonaci. Eu am folosit tava mare de la cuptor. Daca doriti sa folositi o tava mai mica, reduceti din cantitatile folosite.
Prunele se spala, se curata de samburi si se aseaza peste aluat cu coaja in jos. Se coace in cuptor pana cand aluatul este aproape copt, apoi se scoate si se pune o crema din urmatoarele ingrediente:

250-300 ml lapte
100 gr. zahar
gris
2 oua
1 smantana
1 plic de zahar vanilat


Se pun la fiert laptele cu zaharul, se adauga grisul. Se face un gris cu lapte cu o consistenta potrivita. Se adauga cele doua galbenuse  si vanilia in grisul fierbinte, iar cand se raceste se adauga smantana si doua albuse batute spuma. Aceasta compozitie se aseaza peste prune si se mai coace putin in cuptor.

Niciun comentariu: