marți, 7 mai 2013

Prajitura cu blat din mac



De aceste Sarbatori am pregatit aceasta prajitura mai deosebita, pe care am descoperit-o pe blogul lui Betty cu vreo 2 ani in urma, si mi-a placut, iar acum am preparat-o din nou.

Pentru blat:
8 albusuri
200 gr. zahar
125 gr. mac
150 gr. nuca de cocos
2 linguri faina

Crema:

8 galbenusuri
150 gr. zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 pachet de unt
250 gr. biscuti simpli
glazura de cacao

Se prepara blatul astfel: se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, apoi macul si nuca de cocos. Se coace aproximativ 30 de minute.
Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat pe aburi pana se ingroasa. Se lasa la racit. Apoi se amesteca cu untul.
Jumatate din crema se intinde peste blat, apoi se pune un rand de biscuiti inmuiati in sirop de zahar ars (2 linguri de zahar, 100 ml apa), apoi cealalta jumatate de crema. Deasupra se prepara o glazura din: 2 linguri cacao, 2 linguri zahar, 1 lingura faina, care se amesteca, apoi se toarna apa fierbinte si se amesteca. Glazura se poate intinde doar dupa ce prajitura a stat la frigider cateva ore ca sa se intareasca crema. Se presara nuca de cocos deasupra. Pofta buna!



Niciun comentariu: