marți, 7 mai 2013

Drob de miel


Va recomand aceasta reteta pentru Paste, dar se poate pregati oricand, pentru a inlocui mezelurile.
La aceasta reteta am folosit si carne de porc.
Ingrediente:
- organe de miel: ficat, inima, plamani 0,5 kg
-o bucata ficat de porc 
- spata de porc 300-400 gr
- 2,3 linguri smantana
- 100 gr. unt
- 2 fire ceapa verde
- 1 ceapa alba
- frunze de patrunjel
- frunze de leustean
- 1,2 felii de paine
- 2 oua

Se fierb organele de miel si ficatul de porc cam 30 de minute. Dupa ce s-au racit se dau prin masina de tocat, impreuna cu carnea cruda de porc, ceapa calita, ceapa verde, frunzele de patrunjel si cele de leustean, iar la sfarsit painea inmuiata in apa si stoarsa. La aceasta compozitie se adauga ouale, sare, piper, smantana si untul. Se amesteca bine cu mana apoi se aseaza intr-o tava de cozonac prapurele de miel, sau de porc, se intinde amestecul pentru drob si se inveleste cu prapure si deasupra. Se adauga putin ulei si putina apa in tava. Se coace in cuptor aproximativ 1 ora sau pana cand se rumeneste bine deasupra.

Niciun comentariu: