Ingrediente:
Blatul:
9 albusuri
250 gr. zahar
200 gr. faina
100 gr. nuca macinata
1/2 plic praf de copt
un praf de sare
Crema:
9 galbenusuri
200 gr. zahar
200 ml. lapte
200 gr. unt
1 plic zahar vanilat
3 linguri faina
Glazura din nuci
100 gr. zahar
200 - 300 gr. nuci
Mod de preparare
Blatul: Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul treptat. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt in ploaie amestecand de sus in jos. La final se incorporeaza nuca macinata si se da la cuptor pentru 30-40 minute la 180 de grade. Dupa ce blatul este copt si dupa ce s-a racit se taie in doua.
Crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, laptele, faina si vanilia si se pune la fiert in "bain marie" pana ce se ajunge la consistenta unei budinci. Dupa ce se raceste se amesteca cu untul si se mai adauga esenta de vanilie.
Nucile se prajesc putin in cuptor. Zaharul se caramelizeaza, se ia de pe foc si se amesteca cu nucile. Apoi se toarna pe o farfurie. Dupa ce se racesc se dau prin masina de tocat.
Se face un sirop din 500 ml. de apa, o fiola de esenta de rom si zahar dupa gust cu care insiropeaza cele doua felii de blat.
Crema se imparte in doua parti. Se umple cu crema prima foaie, se aseaza cea de-a doua, dupa care se imbraca tortul cu restul de crema. Apoi se presara nucile caramelizate deasupra tortului si pe margini. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu