duminică, 23 decembrie 2012

Prajitura cu foi de miere si crema cu smantana



Pentru Craciun am facut aceasta reteta noua de prajitura, si se face foarte usor si este si foarte buna. 

Pentru 4 foi este nevoie de:

3 oua
250 gr. zahar
2 linguri miere de albine
100 gr. nuca macinata
1 lingurita bicarbonat de amoniu
500 gr. faina

Pentru crema:

750 gr. smantana
250 gr. zahar pudra
150 gr. nuca macinata
3 plicuri zahar vanilat

Se amesteca aluatul pentru foi si se lasa de seara pana dimineata, sau cateva ore sa se odihneasca. Apoi se intind foile, eu le-am intins foarte subtiri (cat tava de la aragaz) pentru ca aluatul este foarte elastic si permite, dar la copt foile cresc suficient. Foile se coc pe dosul tavii, cam 10-15 minute.
Pentru crema se amesteca smantana cu zaharul pudra, zaharul vanilat si nuca macinata. Crema se imparte in 3 parti si se intinde intre cele 4 foi. Deasupra se pune glazura de cacao. Aici am folosit o glazura la plic, dar e mai dificil de taiat, asa ca data viitoare voi folosi o glazura clasica din: 3 linguri zahar, 3 linguri cacao, 3 linguri faina, care se amesteca si peste care se toarna apoi apa fierbinte. Se amesteca pana se omogenizeaza apoi se intinde peste prajitura cat este calda. 

Niciun comentariu: