Pentru Craciun am facut aceasta reteta noua de prajitura, si se face foarte usor si este si foarte buna.
Pentru 4 foi este nevoie de:
3 oua
250 gr. zahar
2 linguri miere de albine
100 gr. nuca macinata
1 lingurita bicarbonat de amoniu
500 gr. faina
Pentru crema:
750 gr. smantana
250 gr. zahar pudra
150 gr. nuca macinata
3 plicuri zahar vanilat
Se amesteca aluatul pentru foi si se lasa de seara pana dimineata, sau cateva ore sa se odihneasca. Apoi se intind foile, eu le-am intins foarte subtiri (cat tava de la aragaz) pentru ca aluatul este foarte elastic si permite, dar la copt foile cresc suficient. Foile se coc pe dosul tavii, cam 10-15 minute.
Pentru crema se amesteca smantana cu zaharul pudra, zaharul vanilat si nuca macinata. Crema se imparte in 3 parti si se intinde intre cele 4 foi. Deasupra se pune glazura de cacao. Aici am folosit o glazura la plic, dar e mai dificil de taiat, asa ca data viitoare voi folosi o glazura clasica din: 3 linguri zahar, 3 linguri cacao, 3 linguri faina, care se amesteca si peste care se toarna apoi apa fierbinte. Se amesteca pana se omogenizeaza apoi se intinde peste prajitura cat este calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu