duminică, 23 decembrie 2012

Nugat



Ieri am facut si aceasta prajitura cu foi "Lica" sau Nugat. Probabil ca aceasta prajitura este cunoscuta sub mai multe denumiri si se gateste in diferite feluri, dar iata cum am facut-o eu:

3 foi de napolitane (Lica)
210 gr. zahar
200 gr. nuca taiata
1 pachet margarina
3 oua intregi
5 linguri de zahar
150- 200 gr. biscuiti 
1 plic zahar vanilat
esenta de rom

Se caramelizeaza cele 210 gr. de zahar. Separat se amesteca un pachet de margarina, 5 linguri de zahar, ouale, 1 praf de vanilie si nucile taiate bucati. Aceasta compozitie se toarna peste zaharul caramelizat si se fierbe pana ce se dizolva zaharul caramelizat (de obicei zaharul caramelizat se strange cand se toarna compozitia de mai sus), apoi se adauga biscuitii zdrobiti si se mai fierbe pana se obtine o pasta groasa. Se toarna intre foi si se pune la presat. 



Niciun comentariu: