luni, 5 noiembrie 2012

Musaca de cartofi




Ingrediente:

- 1/2 kg cartofi
- 1 ceapa mare
- carne de vita sau amestec de vita si porc
- sos de rosii
- cas, telemea sau cascaval ras
- sare 
- piper

Sos Bechamel:

- 50 gr. unt
- 50 gr. faina
- 500 ml. lapte
- putina nucsoara
- sare
- piper

Mod de preparare:

Cartofii se fierb in coaja. Se curata si se taie felii. Se caleste ceapa in ulei, se adauga carnea si se mai caleste pana cand carnea este aproape facuta. apoi se adauga sosul de rosii si condimentele.
Sosul Bechamel: Se pune untul intr-o craticioara, se topeste putin, se adauga faina, se amesteca si se prajeste putin, apoi se adauga laptele treptat pentru a nu se face cocoloase. Se adauga condimentele si se amesteca pana se ingroasa.
Intr-o tava unsa cu putin ulei se aseaza in straturi cartofi taiati felii, carne, jumatate din sosul bechamel, 


din nou cartofi, carne, sos bechamel iar deasupra se presara branza rasa.


Se da la cuptor 25-30 de minute sau pana se rumeneste, la foc potrivit. 



Pofta buna!





Un comentariu:

ovi spunea...

Foarte Gustoasa. Mmmm...