luni, 7 ianuarie 2013

Piept de pui cu sos de ciuperci



Am descoperit nu de mult acest fel de mancare mai deosebit cu un sos de ciuperci cremos care da un gust foarte bun pieptului de pui. Se prepara usor si rapid. 

Ingrediente:

500 gr. ciuperci proaspete feliate
3 fire ceapa verde taiata marunt
5 linguri de unt
1/2 lingurita zeama de lamaie
un piept de pui 
1 cutie frisca lichida pentru gatit de 200 ml (neindulcita) 
vin alb
sare
piper alb macinat

Preparare:

Se incinge cuptorul la 200 grade C. Pieptul de pui se taie in jumatate apoi in sferturi, se stropesc cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper alb.
Untul se topeste intr-un vas termorezistent si se caleste ceapa verde (sau alba). Se adauga ciupercile si se calesc timp de 1-2 minute cu putina sare. Se pune si pieptul de pui in vasul aflat pe foc si se caleste totul inca 3-4 minute. Se acopera vasul si se pune puiul la cuptor.
Dupa 10 minute se scoate si se testeaza carnea. Daca atunci cand se apasa cu degetul este inca moale se mai lasa 3-5 minute la cuptor. Carnea este gata daca pare elastica la atingere.
Se scot pieptii de pui pe un platou. Se toarna peste ciuperci un pahar zeama de supa sau apa si putin vin alb. Se fierb la foc mare pana se ingroasa. Se toarna si frisca lichida si se mai fierbe pana cand devine un sos cremos (pentru mai mult sos se pot folosi 2 cutii de frisca lichida).Se condimenteaza cu sare, piper si cateva picaturi zeama de lamaie, dupa gust.
Se toarna sosul peste pieptul de pui si se serveste presarat cu patrunjel verde alaturi de mamaliguta sau cartofi natur.




Niciun comentariu: