Ingrediente pentru blat:
Se foloseste aceeasi masura (o cana de 250 ml) pentru toate ingredientele.
4 oua
2 cani zahar
1 cana si jumatate ulei
2 cani faina
1 plic praf de copt
3 cani morcovi rasi
2 lingurite scortisoara
nuca taiata marunt
stafide
Ingrediente pentru crema:
250- 300 gr. crema de branza de vaci, de preferinta nesarata
Pentru un strat de crema mai gros se pot pune 2 cutii de branza
un pachet de unt
zahar pudra dupa gust
Ouale se amesteca cu zaharul si uleiul. Separat, se amesteca faina cu praful de copt. Se amesteca ingredientele uscate peste cele umede, se adauga morcovii, nuca, stafidele, scortisoara. Compozitia se pune in tava si se introduce la cuptor. Se coace timp de 30 - 40 de minute, sau pana cand este gata.
Crema de branza se amesteca cu untul si zaharul pudra. Dupa ce blatul este copt si racit se intinde crema uniform, iar deasupra se rade ciocolata amaruie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu