joi, 14 februarie 2013

Rulouri de pui cu ciuperci



Va recomand aceasta reteta deoarece prin combinatia de ciuperci, cascaval si carne de pui acest preparat este foarte gustos. Foarte important la aceasta mancare este sosul. Este un sos pentru kebab, dar care se potriveste foarte bine cu rulourile de pui.

Ingrediente:

un piept de pui
o cutie de ciuperci
o ceapa
2 catei de usturoi
cascaval
un iaurt mare
usturoi granulat
marar uscat
sare
piper
condimente pentru pui
oregano

Pieptul de pui se taie in doua jumatati, apoi fiecare jumatate se taie in trei fileuri mai groase. Fiecare fileu se bate cu ciocanul de snitele, pentru a obtine o suprafata cat mai mare pe care sa intindem ciupecile. Apoi se sareaza si se pipereaza. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se pun la calit in putin ulei. Se adauga ciupercile taiate bucatele mici si se mai calesc aproximatim 10 -15 minute impreuna. Se pot folosi si ciuperci proaspete. Apoi pe fiecare fileu de pui se pune cate o lingura sau doua de ciuperci, se intinde, iar deasupra se presara cascaval ras, apoi se ruleaza si se aseaza in tava unsa cu ulei. Dupa ce s-au terminat de facut toate rulourile se presara cu condimente de pui (sau orice amestec de condimente) si oregano. Se adauga apa pana la jumatatea rulourilor si se introduce la cuptor pentru aproximativ o ora.

Sosul

Un iaurt mare se amesteca cu 2-3 lingurite usturoi granulat, marar dupa gust si putina sare.

Rulourile de pui se servesc cu sos de iaurt si cartofi natur si amestec de legume.


Un comentariu:

ovi spunea...

O mancare cu un gust deosebit.
Intradeavar combinatia de carne, ciuperci, ceapa calita e nemaipomenita.
Si sosul completeaza ce mai era nevoie.