De ce avem nevoie pentru aceasta reteta de mancare simpla si gustoasa:
- un piept de pui
- o ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- un morcov mic
- 250 gr. orez
Carnea de pui se taie bucati, se condimenteaza cu sare si piper. Tava se unge cu ulei, apoi se pun bucatile de pui, ceapa taiata felii, cateii de usturoi taiati in doua sau intregi si morcovul taiat rondele. Apoi se completeaza cu apa pana cand carnea este acoperita de jumatate. Friptura astfel pregatita se da la cuptor in tava acoperita, pentru 30 de minute, apoi se scoate din cuptor, se intorc bucatile de pui pe partea cealalta si se adauga si orezul. Se mai lasa friptura inca 30 de minute la cuptor acoperita, iar la final se lasa tava neacoperita pentru inca 10-15 minute pentru a se rumeni usor carnea. Se seveste cu gogosari murati, sau alte muraturi sau salate. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu