marți, 12 februarie 2013

Chec cu ciocolata




Acest chec este foarte usor de preparat si foarte economic: dintr-un singur ou rezulta doua checuri, si pe deasupra este si foarte bun.

Ingrediente:

1 ou
280 gr. zahar
1 plic zahar vanilat
150 ml. ulei
300 ml. lapte caldut
1 lingurita bicarbonat de sodiu
350 gr. faina
3 linguri gem
1/2 plic cacao, sau aprox. 3 linguri
ciocolata amaruie
un cub de unt

Se mixeaza oul cu zaharul, se adauga uleiul treptat, apoi laptele in care am dizolvat o lingurita de bicarbonat, apoi faina. Se adauga cacaua si 3 linguri de gem, se poate pune orice fel de gem, eu am pus gem de afine. Se pune compozitia rezultata in doua tavi de cozonac. Se introduce in cuptorul incalzit, se lasa 5-10 minute la foc mai mare, 200 de grade, apoi la foc redus,180 de grade, timp de 30 de minute. La sfarsit se verifica cu scobitoarea daca este copt. Dupa ce este gata se lasa se sa raceasca putin apoi se glazureaza cu ciocolata topita la aburi, sau la microunde, amestecata cu o bucatica de unt. Se foloseste o ciocolata speciala pentru glazuri, cu un continut ridicat de cacao.



Un comentariu:

ovi spunea...

Sper sa mai fie pana ajung acasa.
Foarte bun.